subota, 30. svibnja 2009.

Nema se vremena...

Meni se nekako čini da među nama programerima ima vrlo malo ljudi koji actually mogu reći da imaju vremena. Mislim, uzme se poslić izrade sitea, malo se radi u firmi, rade se dežurstva u jednoj udruzi, i još se studira. Onda se želi raditi na nekim opensource projektima, eto, za zabavu... ali se ne stigne.

Najgore je još kad imam vremena, ali nemam volje. Pa se osjećam kao ljenčina, a realno ne bih ništa napravio niti da probam raditi.

Pa evo, za one koji su actually išli čitati treći post na blogu, dva pitanjca.
  • Jesam li endem po tom da nemam vremena, ili i vi ostali ste izgubljeni po tom pitanju? Pa nema cuganja, nema kavica, itd?
  • Jesam li samo lijeni po tom što mi se često ne da raditi, il ima još takvih?

Dobar dan

Kolko toga smo McCosmo i ja rekli da ćmo skup napravit, više ni ne brojim. Ak smo se složili oko bloga, možda se jednom složimo i oko 4X-a.

Ja sam EmP, samo EmP. Programer FER-ovac, kao i kolega al s malo drugačijim ukusima, pišem mnogo jezika a C#/.Net mi draži je nekak najdraži za sada. Ne strijepim ni od skriptnih jezika al me više privlače jezici s boljim razvojnim okolinama (<pretjerivanje>Eclipse ruuuuuula! Eclipse je naači! Svi pređite na Javu, razlog je Eclipse! Eclipse čita misli! Eclipse sam piše kôd!</pretjerivanje>). Programerske vještine, osim za fakultetske obveze, koristim pretežno za izradu igara (možete pogledai na mom osobnom blogu pljs.blog.hr). Od me programerskih crta tu i tamo me pukne neka religijsko filozofska inspiracija. Tolko o meni, ajmo na poso!

Šta nam je?

Eto, puklo dvojici hrvatskih programera da blogaju. Mislim, kad ima hrpa seljačina koje blebeću o tome kako im je kafica bila prehladna kada su naručili s poluhladnim mlijekom i šlagom dok je susjeda prolazila niz ulicu i vikala "Peče me obraz"... zašto ne bi dvije seljačine pričale o ce kompajlerima, o pajton interpreterima, i slično?

Kako bi mogli pričati što nas je volja, idemo pod pseudonimima.

Daklem, da se predstavim. Ja sam McCosmo Kramer. Ne volim .Net. Volim OpenGL i PHP, i po mom mišljenju što slobodnije to bolje. Radim igre u jednom studiju za igre. Živim u Zagrebu, studiram na FERu. Ostalo ćete vidjeti iz mojih postova, koji će, nadam se, biti obilni i interesantni.

Kolegi EmP-u ću ostaviti da se sam predstavi.

Bleeee!!!!